مدل بندی ارتباط بین دارایی های نامشهود و عملکرد شرکت های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار
قسمتی از متن پایان نامه :
3-1- مقدمه
پژوهش و کنجکاوی از تمایلات طبیعی بشر می باشد و میل به شناخت و ارضای این حس موجب دست یافتن به مجهولات زیادی شده می باشد . به همین دلیل بشر درقرن حاضر به پیشرفتهای چشمگیری در تمامی زمینه های علمی دست یافته می باشد . اصول و قوانین علمی اکثرا حاصل پژوهشهای قرن اخیر دانشمندانی می باشد که روشهای علمی را بکار گرفته و پژوهشهای ارزندهای انجام دادهاند. اما بایستی توجه داشت که آن چیز که موجب گردید جوهره علمی حیات پیدا کند وقوف به اکتشاف و نتایج علوم نیست، بلکه شناخت و درک عمیق روشها یعنی شیوههایی می باشد که بشر برای پیشرفت علم بکار بسته می باشد. روشها در واقع ابزارهای دستیابی به حقیقت هستند. علم مطالعه عمیق شیوههای پیروزی وشکست بشرهایی می باشد که با عنایت به اصول علمی به دنبال یافتن مجهولات به زیرا و چرا پرداختهاند چنانچه اندکی دقیقتر بیندیشیم متـوجه میشویم که رمز توسعـه و پیشـرفت دنیای غرب بهره گیری از پژوهش وبررسیهای مستند و دقیق بوده می باشد (طالب، 1393: 1).
در فصل قبل آغاز مبانـی نظری پژوهش شامـل ماهیـت داراییهای نامشهود، تاریخچه داراییهای نامشهود و اهمیت این نوع داراییها، روشهای ارزیابی داراییهای نامشهود و الزامات گزارشگری مربوط به این داراییها بحث گردید. در ادامه، ارتباط این نوع داراییها با عملکرد شرکت با در نظر داشتن دیدگاه مبـتنی بر منابع توضیـح داده گردید. و در بخش پایانی فصل دوم مرور پژوهشهای داخلی و خارجی مهم در مورد داراییهای نامشهود انجام گردید.
این فصل، به تشریح روش اجرای پـژوهش شامل روش پژوهش، قلمرو پژوهش، سوالهای پژوهش، فرضیههای پژوهش، مدل پژوهش، متغیرهای پژوهش، جامعه آماری، روش گردآوری دادهها، روشهای آماری مورد بهره گیری در پژوهش، روایی و همچنین پایایی پژوهش میپردازد و در انتها نیز اختصار فصل ارائه خواهد گردید.
سوالات یا اهداف پایان نامه :
اهداف پژوهش:
با در نظر داشتن سوالهای مطرح شده در بخشهای پیشین، اهداف این مطالعه به تبیین زیر می باشد:
- مطالعه اهمیت گزارشگری داراییهای نامشهود شرکتهای پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران،
- اندازهگیری اقلام “نامشهود ثبت نشده” شرکتهای پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران با در نظر داشتن ارزش بازار این شرکتها،
- مطالعه تاثیر ارزش اقلام “نامشهود ثبت نشده[1]” بر عملکرد شرکتهای پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران،
- مطالعه تاثیر داراییهای “نامشهود ثبت شده” بر عملکرد شرکتهای پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران،
- ارائه پیشنهادهایی در خصوص شناسایی و یا عدم شناسایی اقلام نامشهود و اصلاح عملیـات گزارشـگری شـرکتهای پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران.
- مدلبندی ارتباط بین داراییهای نامشهود و عملکرد به مقصود پیشبینی عملکرد.
این اهداف هم برای کلیه شرکتهای پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران و هم برای هر صنعت دنبال خواهد گردید.
[1]– Unregistered Intangibles