عنوان کامل پایان نامه :
مدل بندی ارتباط بین دارایی های نامشهود و عملکرد شرکت های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار
قسمتی از متن پایان نامه :
4-3-10- آزمون فرضیه دهم
فرضیه دهم اظهار میدارد که: ارتباط معناداری بین داراییهای نامشهود ثبت شده و ارزش افزوده بازار شرکت هست. جدول شماره 4-14 نتایج حاصل از آزمون این فرضیه را پس از استانداردسازی دادهها و انجام آزمون همبستگی جزیی و همچنین محاسبه ضریب همبستگی مرتبه صفر، نشان میدهد. بیشترین ضریب همبستگی در این جدول مربوط به گروه سایر صنایع با مقدار 266/0 میباشد که در سطح 95 درصد اطمینان این ضریب بدست آمده می باشد.
با وجود ارتباط ضعیف بین متغیرها، ضرایب در گروه خودرو، ماشین آلات و فلزات و سایر مثبت معنادار و در دیگر گروهها معنادار نیست. با در نظر داشتن ضریب ضعیف 090/0 و معناداری این ضریب، به گونه کلی میتوان فرضیه پنجم مبنی بر وجود ارتباط معنادار ضعیف را بین داراییهای نامشهود ثبت شده و ارزش افزوده بازار شرکتهای نمونه را مورد تایید قرار داد.
4-3-11- آزمون فرضیه یازدهم
فرضیه یازدهم اظهار میدارد که: ارتباط معناداری بین اموال فکری و ارزش افزوده اقتصادی شرکت هست. جدول شماره 4-15 نتایج حاصل از آزمون این فرضیه را پس از استانداردسازی دادهها و انجام آزمون همبستگی جزیی و همچنین محاسبه ضریب همبستگی مرتبه صفر، نشان میدهد. بیشترین ضریب همبستگی در این جدول، مربوط به گروه سایر صنایع با مقدار 103/0 میباشد که البته معنادار نیست.
نتایج حاصل از ضریب همبستگی مرتبه صفر نشان داد که ضریب همبستگی فقط در گروه شیمیایی دارویی با مقدار 217/0 در سطح 95 اطمینان معنادار می باشد. با وجود این، ارتباط معنادار بین اموال فکری و ارزش افزوده اقتصادی شرکتهای مورد مطالعه تایید نگردید.
4-3-12- آزمون فرضیه دوازدهم
فرضیه دوازدهم اظهار میدارد که: ارتباط معناداری بین اموال فکری و ارزش افزوده بازار شرکت هست. جدول شماره 4-16 نتایج حاصل از آزمون این فرضیه را پس از استانداردسازی دادهها و انجام آزمون همبستگی جزیی و همچنین محاسبه ضریب همبستگی مرتبه صفر، نشان میدهد. بیشترین ضریب همبستگی در این جدول مربوط به گروه سایر صنایع با مقدار 403/0 میباشد که در سطح 95 درصد اطمینان این ضریب بدست آمده می باشد.
با وجود ارتباط ضعیف بین متغیرها، ضرایب در گروه سایر مثبت معنادار و در دیگر گروهها معنادار نیست. با در نظر داشتن ضریب 5169/0-، به گونه کلی نمیتوان فرضیه دوازدهم مبنی بر وجود ارتباط معنادار بین اموال فکری و ارزش افزوده اقتصادی شرکتهای نمونه را مورد تایید قرار داد.
سوالات یا اهداف پایان نامه :
اهداف پژوهش:
با در نظر داشتن سوالهای مطرح شده در بخشهای پیشین، اهداف این مطالعه به تبیین زیر می باشد:
- مطالعه اهمیت گزارشگری داراییهای نامشهود شرکتهای پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران،
- اندازهگیری اقلام “نامشهود ثبت نشده” شرکتهای پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران با در نظر داشتن ارزش بازار این شرکتها،
- مطالعه تاثیر ارزش اقلام “نامشهود ثبت نشده[1]” بر عملکرد شرکتهای پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران،
- مطالعه تاثیر داراییهای “نامشهود ثبت شده” بر عملکرد شرکتهای پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران،
- ارائه پیشنهادهایی در خصوص شناسایی و یا عدم شناسایی اقلام نامشهود و اصلاح عملیـات گزارشـگری شـرکتهای پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران.
- مدلبندی ارتباط بین داراییهای نامشهود و عملکرد به مقصود پیشبینی عملکرد.
این اهداف هم برای کلیه شرکتهای پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران و هم برای هر صنعت دنبال خواهد گردید.
[1]– Unregistered Intangibles