5 حقیقت جالب درباره غذاهایی که می‌خوریم | تغذیه سالم

5 حقیقت باحال درباره غذاهایی که می خوریم

اینجا می خوایم بعضی حقایق درباره مواد غذایی رو به شما بگیم. بعضی از اونا ممکنه شما رو خوشحال و بعضی ممکنه ناراحت کننده باشه. یادتون نره ما دلمون نمی خواد به شما بگیم این مواد غذایی رو از این پس استفاده کنین یا استفاده نکنین. بلکه هدفمون افزایش آگاهی شماس.

با گذشت زمان و پیشرفته شدن زندگی در کنار همه تغییراتی که در دنیای امروز ایجاد شده غذاهای مصرفی ما هم پیشرفته تر و سخت تر شده. هزاران سال پیش غذاهای آدما چیزی جز چیزی که در طبیعت پیدا می شه نبود؛ اما در دنیای امروز پیشرفت صنایع و کارخانه های تولید مواد غذایی، بازارهای مواد غذایی و زندگی صنعتی رژیم غذایی ما رو به کلی تغییر داده. بعضی از این غذاها واقعاً هوشمندانه و مبتکرانه طراحی می شن اما از طرف دیگه اثرات اونا بر سلامتی رو هم نمیشه ازش سرسری رد شد.

اینجا می خوایم بعضی حقایق درباره مواد غذایی رو به شما بگیم. بعضی از اونا ممکنه شما رو خوشحال و بعضی ممکنه ناراحت کننده باشه. یادتون نره ما دلمون نمی خواد به شما بگیم این مواد غذایی رو از این پس استفاده کنین یا استفاده نکنین. بلکه هدفمون افزایش آگاهی شما و هم اینکه شناخت درست رژیم غذایی تونه.

 

1. گوشتی که شما می خورید می تونه بگه حیوان بیچاره تحت استرس بوده یا نه!

مطمئنا دامای سالم تر فرآورده های لبنی و گوشتی سالم تری هم دارن؛ اما جالبه که تحقیقات نشون دادن گوشت و شیر گاوهای جوون و خوشحال! یعنی همونایی که در دوران باقی موندن جنب و جوش بیشتری داشتن طعم و مزه بهتری داره. باحال تر اینکه تحقیقات جدید اعلام می کنن: گوشتی که شما از مغازه ها خریداری می کنین و به خونه می بیارین می تونه به شما بگه که حیوان زبون بسته در زمان ذبح شدن چه حالی داشته.

 

چیجوری؟

عضلات حیوانات (و هم آدما) شامل قندی به نام گلیکوژنه که بعد از مرگ به لاکتیک اسید تبدیل می شه. این همون چیزیه که گوشت رو ترد، خوشمزه و هم مقاوم به باکتریا می کنه. وقتی که حیوان تحت استرس باشه، مثلاً ترسیده باشه، خسته باشه یا مریض شده باشه، اندازه گلیکوژن عضلات کم شده و صرف سوخت و ساز بدن، تامین انرژی و مقابله با این استرس واردشده به بدن می شه. پس سطح لاکتیک اسید بدن این حیوان بعد از ذبح به طور زیادی پایین تر از بقیه دامای سالمه. این همون تغییریه که در ذبح دامای پیر و سالخورده، دامای دچار سوءتغذیه، مریضی، استرس بالای دامایی که در خونه ذبح می شن و هم رفتار خشن با داما در قبل از ذبح و یا آزار داما روی میده.

بیشتر مردم فکر می کنن که آب پرتقال هایی که خریداری می کنن واقعاً از پرتقال استخراج می شن؛ اما موضوع اون هستش که بیشتر این آب میوه ها که به اسم آب پرتقال به فروش می رسه فقط ترکیب آب و طعم دهنده های پرتقالی و یه سری افزودنیا و نگه دارنده های دیگه س

مثلاً در مورد گوشت گاو و گوسفند، حواستون باشه گوشتی که می خرید کمی آبکی، به رنگ قرمز روشن باشه و وقتی که اونو فشار می دین خیلی راحت فرو نره و بافت اون ارتجاعی باشه؛ یعنی بعد از فشار دادن خیلی سریعً برگرده؛ اما گوشتای خیلی نرم و خیلی شل رو انتخاب نکنین. اگه گوشتی رو دیدید که رنگ اون کدر، تیره رنگ، خشک و شله، بدونین که این گوشت گوشت یه دام ناراحت و دپرس و یا یه دام رنج کشیده و دنیا دیده بوده.

 

2. کرفس یه وقتی خیلی بیشتر از اینا محبوب بود!

کرفس در زمانای قبل از پرورش محلی در زمینای کشاورزی، یه گیاه وحشی خیلی معروف به نام smallage بوده. این گیاه به اندازه ای تلخ و البته پُر خاصیت بوده که مردم مجبور بودن واسه خوردن اون و رسیدن به خواص تغذیه اش اونو واسه چندین ساعت بجوشونن. این گیاه به رنگ سبز تیره بوده، ساقه های توخالی داشته و روی اون تیغای تیزی وجود داشته. وقتی که انگلیسیا واسه اولین بار شروع به کشت و پرورش کرفس کردن، تغییراتی در این گیاه ساختن تا گیاهی با ساقه متراکم تر ایجاد شه. در اون زمانا بود که کشاورزان فهمیدن انبار کردن کرفسا با ساقه های رشد کرده در محیطی که نور خورشید به اونا نرسه با کم شدن تولید کلروفیل باعث روشن تر شدن رنگ اون، کم تر شدن تلخی اون و قابل قبول تر شدن مزه می شه.

3. آب پرتقالایی که از سوپرمارکتا خریداری می کنین آب پرتقال نیستن.

بیشتر مردم فکر می کنن که آب پرتقالایی که خریداری می کنن واقعاً از پرتقال استخراج می شن؛ اما موضوع اون هستش که بیشتر این آب میوه ها که به اسم آب پرتقال به فروش می رسه فقط ترکیب آب و طعم دهنده های پرتقالی و یه سری افزودنیا و نگه دارنده های دیگه س. حتی اون آب پرتقالایی هم که بویی از پرتقال بردن تحت پاستوریزاسیون و تخلیص اکسیژن قرار می گیرن و این باعث کاهش شدید طعم طبیعی پرتقال می شه اما عوضش این عمل باعث نگهداری ترکیبات و توانایی ذخیره سازی تا یه سال می شه. پس شک نداشته باشینً واسه کارخانه به صرفه تر و قابل قبول تره. وقتی که محصول آماده فروش شد طعم دهنده ها به خاطر برگردوندن مزه پرتقالی به آب میوه ها اضافه می شه. این طعم دهنده ها ترکیبی از چندین ماده شیمیایی هستن که خیلی از اونا هم از عصاره پرتقال گرفته شدن. ترکیب این طعم دهنده ها در هر کارخانه و شرکتی فرق داره. به همین خاطره که آب پرتقالای جور واجور با مارکای جور واجور مزه ها و طعمای مختلفی دارن؛ اما همه اونا تو یه ویژگی مشابه ان: اینکه هیچ کدوم از اونا آب پرتقال خالص و دارای خواص تغذیه ای آب پرتقال واقعی نیستن.

 

4. به دلیل پرورش انتخابی، جوجه مرغا در نصف مدت زمان واقعی به سن و سال ذبح می رسن.

برخلاف باور همه مردم، به کار گیری هرگونه هورمون رشد به جوجه مرغا غیرقانونیه؛ پس تموم مرغا و تخم مرغای مصرفی ما باید غیر هورمونی باشن. با این حال این مواد غذایی بازم اون قدر که باید طبیعی و خالص نیستن. جوجه های گوشتی (همونایی که فقط با هدف به کار گیری گوشتشان پرورش داده می شن)، فقط در مدت زمان 6 هفته به اندازه کشته شدن می رسن. چون که این جوجه ها به صورت انتخابی پرورش پیدا می کنن و اندازه و چگونگی تغذیه اونا با بقیه فرق داره. این سیستم به شکلی موثره که اندازه گوشت به دست اومده دو برابر طبیعی و در نصف زمان لازمه؛ یعنی 4 برابر افزایش در تولید! این در حالیه که بالغ شدن یه جوجه و رسیدن اون به سن ذبح در خونه های دهاتی و به طور طبیعی 12 تا 16 هفته زمان میبره.

در مورد گوشت گاو و گوسفند، حواستون باشه گوشتی که می خرید کمی آبکی،

به رنگ قرمز روشن باشه و وقتی که اونو فشار می دین خیلی راحت فرو نره

و بافت اون ارتجاعی باشه؛ یعنی بعد از فشار دادن خیلی سریعً برگرده؛ اما گوشتای خیلی نرم و خیلی شل رو انتخاب نکنین

5. حالا این مرغایی که می خورید ممکنه دلیل مریضی عفونت مجاری ادراری هم باشن!

شاید این رو شنیده باشین شاید هم نه اما بدونین و بدونین که محققان فهمیدن که بین مریضی عفونت مجاری ادراری و ماکیان بسته بندی شده و کارخانه ای، یعنی همون مرغای کارخانه ای که می خوریم رابطه هست. موضوع فقط یه عفونت ساده نیس بلکه مشکل آنجاست که این مریضی معمولاً عفونتی مقاوم به درمان آنتی بیوتیکیه که از یه نوع باکتری مقاوم و خاص از نژاد اشرشیاکولیا ناشی می شه. البته فکر نکنین که تموم مرغای کارخانه ای متهم این مریضی ان و تموم عفونتای ادراری رو هم میشه به مرغای بیچاره ربط داد؛ اما به هر حال این رابطه زنگ خطریه که در انتخاب نوع مواد غذایی انتخابی دقت بیشتری داشته باشیم.

 

الهه گودرزی


منبع : tebyan.net

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *