سایت «هلث لاین» در مطلبی به بعضی از راه های درمانی موثر در نابود کردن عادت مزاحم خروپف کردن در افراد اشاره کرده:
1- خوابیدن به پهلو: یه روش ساده واسه درمان خروپف، خوابیدن به پهلوست. اگه فرد به خوابیدن به پشت عادت داشته باشه احتمال خروپف کردن در اون بیشتره. اگه عادت دارین به پشت بخوابین تلاش کنین از این شکل خوابیدن دوری کنین.
2- کم کردن از عوامل ایجادکننده این آسیب: احتقان بینی موجب شدید شدن خروپف کردن می شه. به کار گیری اسپری بینی تا حدودی می تونه این وضعیت رو بهتر کنه و موجب شه جریان هوا راحت تر از مجرای هوا عبور کنه. اگه به آلرژی گرفتار هستین واسه کاهش مواد آلرژی زا محل خواب خود رو به طور مرتب پاکیزه نگه دارین.
3- دوری از مصرف مواد الکلی: مصرف مواد الکلی موجب شل شدن ماهیچه های گلو می شه که در این شرایط ارتعاش ماهیچه ها زیاد می شه و حتی فرد رو در خطر آپنه خواب انسدادی قرار میده و شدت خروپف کردن رو زیاد می کنه.
4- انجام حرکات ورزشی به درد بخور: حرکات ورزشی واسه تقویت ماهیچه های گلو و دهن هست. ورزشای مخصوص ناحیه «اوروفارنکس»، موجب سفت شدن ماهیچه های این قسمت شده و ارتعاشات همراه با صدا رو به کمترین حد ممکن میرسونه.
5- کاهش وزن: تموم اعضای بدن به همدیگه در رابطه هستن. اگه با خروپف کردن با صدای بلند مشکل دارین به این مفهومه که اعضای دیگه بدن هم به توجه نیاز دارن. هرچند رابطه تایید شده ای بین چاقی و خروپف کردن وجود نداره اما خیلی از کارشناسان براین باورند که کاهش وزن می تونه در درمان آپنه خواب انسدادی اثر داشته باشه.
منبع : ایسنا
جمع آوری سلامت اکاایران